Bireysel Danışmanlık

Bireylerle birebir seanslar düzenleyerek kişisel zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olur. Bu seanslar, depresyon, anksiyete, stres, ilişki sorunları, özsaygı eksikliği, panik atak, travmatik yaşantılar gibi konuları içerebilir. Bireysel danışmanlık, bireyin duygusal refahını artırmaya ve içsel dengeyi sağlamaya odaklanır.

Çift Danışmanlığı

Çiftler arasındaki ilişki sorunlarına odaklanarak sağlıklı iletişim becerileri geliştirmelerine yardımcı olurlar. Çift danışmanlığı, çiftlerin birbirlerini anlamalarını, sorunlarına çözüm bulmalarını ve ilişkilerini güçlendirmelerini hedefler. Aynı zamanda anlaşmazlıkların çözülememesi halinde sağlıklı şekilde ayrılmayı sağlar.

Aile Danışmanlığı

Aile içi ilişkilerde ortaya çıkan sorunları ele alır. Bu bağlamda, aile üyeleri arasındaki iletişim bozuklukları, çocuk eğitimi, aile içi çatışmalar , aldatma, yeni bir çocuk sahibi olma ve aile içi roller gibi konularda destek sağlar. Aile danışmanlığı, ailenin bir bütün olarak daha sağlıklı bir dinamik geliştirmesine yardımcı olur. Aynı zamanda aile danışmanlığında geniş aile veya tek ebeveynli aileler ile çalışılabilir.

Grup Danışmanlığı

Benzer sorunlarla karşılaşan bireylerin bir araya geldiği grup seansları düzenleyerek destek sağlar. Grup danışmanlığı, grup üyelerinin birbirleriyle paylaşım yapmalarını, destek olmalarını ve ortak çözümler bulmalarını hedefler.

Kriz-Yas Danışmanlığı

Acil durumlar veya kriz anlarında, psikolojik danışmanlar bireylerin duygusal tepkileriyle baş etmelerine yardımcı olur. Bu hizmet, travmatik olaylara veya kayıplara maruz kalan bireylerin duygusal iyileşme süreçlerini desteklemeyi amaçlar.

Kariyer Danışmanlığı

Başlıca amaç kariyer gelişim süreçlerinize dair farkındalıkların artırılmasıdır. Plan yapma, zaman yönetimi gibi becerilerin desteklenmesi, ilgi, yetenek ve değerleriniz doğrultusunda etkin bir şekilde karar verme gibi dinamiklerin bulunduğu danışmanlık sürecidir.

Hamilelik ve Lohusalık Dönemi Psikodestek

Hamilelik öncesinden doğum sonrasını kapsayan, anne adayının psikolojik ihtiyaçları, doğuma hazırlık aşaması ve bebek gelişimiyle ilgili detaylı psiko-eğitim seanslarını içeren süreçtir. Bebeğe bakım verecek kişilere de (örn: baba, büyükanne, büyükbaba gibi) anne adayını hamilelik döneminde ve doğum sonrasında nasıl destekleyebilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapmayı amaçlar.

Çocuk Ergen Psikolojik Danışmanlık

Çocuk ergen Danışmanlığında amaç aileyi ve çocuğu tanımak, destek almak istedikleri konuları farklı bakış açılarıyla analiz etmek ve ailenin, çocuğun sorununa ilişkin gerekli müdahaleleri yapmaktır. Burada çeşitli değerlendirmelere yer verilebilir ve bu değerlendirmeler ailelere gerek grafikler üzerinde gerekse yorumlanarak açıklanır. Uygun yol haritası çizilerek çocuk veya ergenin sorununa ilişkin danışmanlık süreci başlatılır.

Gelişimsel Ebeveyn Danışmanlığı

Çocuğunuzun mizacı, karakteri ve gelişimiyle ilgili detaylı bilgilere sahip olabileceğiniz, ebeveyn-çocuk etkileşim gözlemi ve gelişimsel testler içeren terapötik bir süreçtir. Bebeklik Dönemi (0-2 yaş) Erken Çocukluk Dönemi (3-6 yaş) Çocukluk Dönemi (7-11 yaş) Ergenlik Dönemi (12-18 yaş)

Online Terapi

Farklı şehir ve ülkelerden danışanlar için online danışmanlık hizmeti sunulur. Belirli değerlendirme testleri ve destek çalışmaları çocuklar, gençler, ebeveynler ve yetişkinler için online yürütülebilir.

Oyun Terapisi

Çocuklar dünyayla ilişkilerini oyun aracılığıyla aktarırlar. Erken dönemde kendilerini zihinsel ve duygusal olarak ifade edebildikleri iletişim yöntemi olan oyun kendi içinde çocuğa özel anlamlar taşır.

Filial Terapi Çalışmaları

Filial Terapi, genellikle aile üyelerinin bir araya geldiği oturumlarla uygulanır. Terapist, aile üyelerine rehberlik eder, onlara destek sağlar ve olumlu değişikliklere yol açacak stratejiler geliştirmelerine yardımcı olur. Bu terapi türü, aile içindeki ilişkileri güçlendirmek ve aile üyelerinin duygusal sağlığını iyileştirmek için etkili bir araçtır.

Öğrenme Güçlüğü Değerlendirme ve Destek Çalışmaları (Disleksi-Disgrafi-Diskalkuli)

Çocuğunuzun akademik becerilerde kendi yaş gruplarına kıyasla daha geride olduğunu düşünüyorsanız, çocuğunuz okumada ve yazmada zorluk yaşıyor bazen harfleri veya sayıları karıştırıyorsa ilkokul birinci sınıfın sonunda öğrenme güçlüğü değerlendirme çalışmaları yapılmalıdır. Değerlendirme sonrası çocuğunuz için destekleyici çalışma programı oluşturulur.

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Değerlendirme ve Destek Çalışmaları

Çocuğunuzda dağınıklık, düzensizlik, zamanı iyi kullanamamak, dalgınlık koordinasyon güçlükleri; hafıza, uyku sosyal ilişki problemleri; saldırgan davranışlar gibi baş etmekte güçlük çektiğiniz durumlar gözlemliyorsanız uzman desteği almalısınız.